Background Image

Örülünk, hogy felkeltettük az érdeklődésedet! Itt röviden olvashatsz rólunk és a céljainkról, hogy megismerhess minket, és megtudhasd, hogy miért vágtunk bele ennek a programnak a létrehozásába.


Számos közös kirándulás és túrázás során éltük meg a hétköznapok szürkeségéből való kiszakadás pozitív hatásait. A új élmények, kihívások és az izgalmas, közös játékok által megtapasztalhatjuk azt, hogy a komfortzónánk elhagyásával mennyi újat tanulhatunk magunkról, másokról, egymástól. Ezek a saját élmények, valamint a szakmai munkánk során tapasztaltak és tanultak vezettek minket ahhoz, hogy 2013-ban megálmondtuk a "Több, mint Kirándulás!" nevű programot. Megalakulásunk óta számos osztálykirándulást szerveztünk, amelyek sikerén felbuzdulva bővítettük a programkínálatunkat. Ez már sokkal több, mint kirándulás lett volna, így nevet és arculatot változtattunk.

Így született meg a memofaktúra.


Ennek keretében élménypedagógia alapú programokat szervezünk. Méghozzá azért, mert úgy látjuk, hogy a mai énközpontú társadalomban szükség lenne arra, hogy teret kapjon a közösség, az együttműködés, az egymás elfogadása. Mindezeket igyekszünk úgy megvalósítani, hogy a kihívások által a személyes fejlődés is teret kapjon. Célunk, hogy azok, akik minket választanak lehetőséget kapjanak a egyéni és szociális szinten való fejlődésre, és biztosan felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.

2005 - megismerkedtünk
a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen
2008 - közös munka
először dolgoztunk együtt
2013 - Több, mint kirándulás!
megálmodtuk és létrehoztuk
2016 - memofaktúra
átdolgoztuk és folytatjuk

Rólunk

Team Member

Kovács Kata

vezető tréner & pszichológus
+36 20 771 7097
 • Bemutatkozás

  Pszichológusként és pszichológia szakos tanárként végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2011-ben. Jelenleg az ELTE szakirányú továbbképzésére járok, valamint a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél tanulok autogén tréninget.

  A mindennapjaimban óvodában dolgozom intézménypszichológusként. Ezen kívül nagyon meghatározónak érzem az elmúlt évek során gyermekotthonban szerzett munkatapasztalatomat.

  Az élményterápiával először a Bátor Táborban találkoztam, ahol 2010 óta vagyok önkéntes. Az ott látott, már-már csodával határos változások, fejlődések hatására kezdtem az élmények erejével mélyebben foglalkozni. Ezért végeztem el a Vadaskert Alapítványnál és az Outward Bound Románianál a tapasztalati tanulással, élményterápiával kapcsolatos képzéseket. Ezek a tapasztalatok erősítették meg bennem az abban való hitet, hogy ez a módszer nemcsak hogy alkalmas a fiatalokkal való munkára, de hihetetlenül élvezetessé is teszi azt.

Team Member

Pólya Bella

vezető tréner & pszichológus
+36 20 374 8555
 • Bemutatkozás

  Több, mint tíz éve foglalkozom gyerekcsoportokkal, segítem különféle közösségek és vezetőik munkáját.

  Katával a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen ismerkedtem meg, ahol pedagógus és pszichológus diplomát szereztem. Az életem ezután az extrémen kiélezett helyzetekben lévőknek történő segítségnyújtás felé terelődött, így 2013-ban végeztem az ELTE szakirányú továbbképzésén krízistanácsadó szakpszichológusként. De a folyamatos fejlődés érdekében mindig új és új kihívások, képzések elé állítom magam.

  Korábban több intézményben, jelenleg pedig két iskolában is dolgozom pszichológusként, így a közösségek életét többféle szempontból is ismerem. Családterapeutaként is dolgozom, így a 13-18 éves diákokat körülvevő helyzetet más oldalról is láthatom.

  Szabadidőmben a számomra legjobb töltekezés a másokkal megélt minőségi idő, nevetés, játék, lehetőleg kint a szabadban!

Team Member

Gerencsér Dóra

tréner & pszichológus
 • Bemutatkozás

  Pszichológusi pályafutásom során általános iskolásokon át egyetemistákig foglalkoztam különböző korú, hátterű gyerekekkel, fiatalokkal. A változást minden esetben az tudta meghozni, amikor valaki megtapasztalt egy olyan élményt, ami lehetőséget adott neki arra, hogy korábbi megoldási módjai helyett hatékonyabbat, kedvezőbbet találjon ki. A saját élmény, s az abból kialakuló tapasztalat ebben megkerülhetetlen.

  Tanulmányaim során arra törekedtem, hogy képes legyek biztonságos keretek között változást elősegítő élményeket adni másoknak. Lehet ez a természetben történő élménypedagógia, amit a Vadaskert Alapítvány képzésein sajátítottam el. Lehet ez belső élmény is, amire az integratív hipnoterápia ad teret. Ezen a területen is folyamatosan képződöm.

  Jelenleg egy iskolában és a nevelési tanácsadás területén dolgozom, ami mellett igyekszem minél több energiát fordítani arra, hogy az állami gondozott gyerekekhez elérjen a BIOM csapat Magamvadon projektje.

Team Member

László Noémi

tréner & pszichológus
 • Bemutatkozás

  Tanácsadás és iskolapszichológia szakon végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, mellette rövidebb ideig tanulmányokat folytattam, illetve szakmai gyakorlatot töltöttem Nagy-Britanniában, Hollandiában és Spanyolországban. Jelenleg tanácsadó szakpszichológusi képzésen fejlesztem készségeimet és tudásomat.

  Egyéni serdülő- és felnőtt pszichológiai tanácsadással és közösségfejlesztéssel foglalkozom az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán dolgozom. Emellett pár- és családterápiát tanulok és gyakorlok szakmai felügyelet mellett.

  Élményterápiával és élménypedagógiával 2013 óta vagyunk egyre szorosabb kapcsolatban. Minden találkozás újabb inspiráció a számomra, ahol a csoport is meggyőződik arról, hogy az élményeken keresztül tudunk igazán kapcsolódni, erősödni és fejlődni. Elsőként a Vadaskert Alapítvány élményterápiás képzését, majd a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány élménypedagógia képzését és a Reclaiming Youth International Response Ability Pathways tréningjét végeztem el, amelyek felkészítettek a fiatalokkal való csoportos tapasztalati tanulási folyamatok vezetésére.

Team Member

Vámosi Edit

tréner & pszichológus
 • Bemutatkozás

  Mikor úgy döntöttem, hogy pszichológus leszek, tudtam, hogy gyerekekkel, serdülőkkel szeretnék foglalkozni. Engem olyan impulzusok értek ebben az életszakaszban, amik meghatározóak voltak abban, hogy ki vagyok ma. Ez lebegett a szemem előtt, mikor 2012-ben elvégeztem az egyetemet és egy általános iskolában kezdtem dolgozni iskolapszichológusként.

  Ez az ötödik tanévem az iskolában, ahol csoportos formában és egyéniben egyaránt dolgozok a gyerekekkel és a szüleikkel. Szeretek csoportokkal dolgozni, s mikor azt a módszert kerestem, ami közel áll hozzám, jutottam el a Vadaskert Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Kórház, élménypedagógiától az élményterápiáig képzésre.

  A képzés során a tapasztalati tanulás fontosságáról, annak pozitív hatásairól tanultunk, s aminek szemléletét a mai napig használom munkámban. Valamint friss pszichodráma asszisztensi tudásom is igyekszem beépíteni a mindennapi munkámba.