Gyakran teszik fel nekünk a kérdést, hogy miként is néz ki egy összeállított program, hogy kell elképzelni az együtt töltött időt. Ebben a bejegyézben egy már megvalósult két napos kirándulást mutatunk be. Ráadásul egy igazi visszatekintő videót is megnézhettek!

Korábban már írtunk arról, hogy is zajlik egy program a szervezéstől a lezárásig, illetve arról, hogy miért is így történik mindez. Ebben a cikkünkben pedig egy konkrét példával szemléltetve mutatunk be egy konkrét programot. Azért fontos hangsúlyozni, hogy ez egy konkrét program, mert minden program más, minden programunkat adott osztályra szabjuk - a tanárral készített interjúra és az osztállyal készített felmérésre alapozva.

Ki kivel mikor hol és mit csinált?

Az egyik kedves osztályától, akiknek 2016-ban szerveztünk programot, felhatalmazást kaptunk arra, hogy megosszuk az ő két napos osztálykirándulásukon készült képeket, illetve az ebből készült videót. Az ő programjuk vázát is bemutatjuk, ezzel remélhetőleg könnyen érthetővé válik, ami a videóban látható.

Tervek és a valóság:

Amint az látszik is, elég feszített a program, de épp ennél az osztálynál a valóságban kicsit fel is borítottuk ezt a tervet. Érzékeltük, hogy a diákoknak más az igényük, éppen ezért velük egyeztetve és a szakmai szempontokat figyelembevéve kicsit variáltunk a tényleges időbeosztáson, programon.

Emlékek, amelyeket magunkkal viszünk:

Szeretjük visszanézni a kiránduláson készült képeket, videókat. Erre a két napra ezzel az összeállítással emlékszünk vissza:

És amit a résztvevők visznek magunkkal:

Minden programunk végén kérünk visszajelzést, hogy tanulhassunk mi is. A két nap végén egy résztvevőtől ezt az üzenetet kaptuk:

Meglepett, hogy ilyen sok dolgot megtanulhattam az osztályról, és a barátságról. Kicsit zavart, hogy nem mehettünk el messzebbre, mert kevés volt az idő. Örömmel tapasztaltam meg, hogy jó a szállás, kedvesek vagytok, új játékokat ismertem meg.

Azt üzenném egy másik diáknak, hogy hasznos a csapatépítéshez! Nekünk pedig azt üzente: Nagyon jó volt a kirándulás! Folytassátok, hogy másoknak is legyen ilyen jó élményük!

És mi folytatjuk is! ;)