Már senki előtt nem titok, hogy csapatunkhoz újabb lelkes trénerek csatlakoztak. Hogy őket is jobban megismerhessétek, hiszen a tavaszi osztálykirándulásokon már velünk tartanak, feltettünk nekik három kérdést.

Dorka, Noémi és Edit a "BIOM, Magamvadon" alapítói és trénerei. Sok-sok szempontból hozzánk nagyon hasonlóak. Mindannyian pszichológusok vagyunk és pedagógiával erősen fertőzöttek. Gyerekekkel, fiatalokkal dolgozunk, és fantasztikusan hatékonynak tartjuk az élménypedagógiát! A lelkesedés, vidámság is egyértelműen mind az ötünk egyik alaptulajdonsága. Azonban vannak dolgok, amiket kicsit mindannyian másként látunk. Katáról és Belláról született már egy bemutatkozó poszt, ebben a részben viszont a három új trénerünkről tudhattok meg többet.

Fotó: Szonda Benjámin


Gerencsér Dorka

Mit jelent számodra az a szó, hogy memofaktúra?

A memofaktúra az én képzeletemben egy olyan "gyár", ahol már az élmények is úgy készülnek, hogy később felhasználhatóak legyenek fontos tapasztalatok kialakításában. Egy olyan hely, ahol rengeteg lehetőség adott arra, hogy szemléletváltó, átformáló események történjenek a látogatókkal, ellenőrzött, biztonságos körülmények között.

Meséld el egy komfort zónán kívüli élményedet - egy olyan élményedet, amely kihívást jelentett számodra!

Az Alacsony-Tátrában túráztunk aznap, már délután 2-kor teljesen kimerülve megállhattunk volna egy menedékháznál aludni, de mi, én és egy kedves barátom, tovább mentünk, mert egyikünk se mondta volna szívesen a másiknak, hogy elfogyott minden energiája, sokkal-sokkal az kitűzött cél előtt. Így éjfélig vonszoltuk magunkat a sötét, nyakig érő, nedves fűben, mire a következő menedékházhoz értünk. Az természetesen már tele volt az edzettebb, gyorsabb túrázókkal, így végül nyakasságunkat egy csillagos ég alatti alvással jutalmaztuk meg.

Mit mutatnál meg egy UFÓ-nak?

A hegytetőről nyíló, kemény munkával elért panoráma és a csendes, megpihent tenger végtelenségét.

László Noémi

Mit jelent számodra az a szó, hogy memofaktúra?

Élménygyár! Elsőre egy kép ugrott be, hasonló Charlie csokigyárához: színes, izgalmas, olyan kalandokra van lehetőség, amit kevés helyen látni, és aki egyszer meglátogatta ezt a helyet, más emberként tér haza.

Meséld el egy komfort zónán kívüli élményedet - egy olyan élményedet, amely kihívást jelentett számodra!

Elindultam egy barátommal stoppolni Európában. Nem volt szállásunk és egyikünk sem stoppolt még korábban, egy akciós repjegyünk volt Milánóig, onnan pedig annyit tudtunk, hogy Svájc, aztán Németország a következő lépés. Jó kaland lett belőle, sok emberrel találkoztunk, szürreális helyeken aludtunk és artista stoppoló mutatványaink emlékezetesek lettek.

Mit mutatnál meg egy UFO-nak?

Azt, hogy a Föld tele van természeti csodákkal, amiktől jobb lehet az életünk. Például elvinném egy vizeséshez fürdeni, aztán sétálnánk egyet az erdőben és snowboardoznánk egy lejtőn.

Vámos Edit

Mit jelent számodra az a szó, hogy memofaktúra?

Egy élmény és emlékképző kis műhely, ahonnan gazdagabb önismerettel, életre szóló élményekkel kerül ki az ember.

Meséld el egy komfort zónán kívüli élményedet- egy olyan élményedet, amely kihívást jelentett számodra!

2012-ben ismerkedtem meg közelebbről a sziklamászással, a vasalt utakkal (via ferrata). Első vasalt utam egy hosszú és nehéz út volt, ahol mindamellett, hogy izgultam, összes fizikai erőnlétemre is szükségem volt. Egy szakaszon egy "sziklapocakot", negatív sziklát, kellett megmásznom, ami többszöri nekilendülésre sem sikerült. Nagyon elkeseredtem, már majdnem feladtam, mikor az előttem mászó bíztató mondatai és segítő hevedre ráébresztett arra, hogy hiába állok le sajnálni magam, attól a falat nekem kell megmásznom. Így sikerült túljutnom azon a nehéz szakaszon, amire azóta is büszke vagyok.

Mit mutatnál meg egy UFO-nak?

A természetben, a szabadban levés felhőtlen örömét és az ebben való életre szóló tapasztalatok, feltöltődés millió lehetőségét.

Ha még többet szeretnétek olvasni, ezen az oldalon ezt megtehetitek!