• Összes
  • Aktuális
  • Okosodó
  • Praktikák
Blog Preview

Ellenállás

Aki kamaszokkal foglalkozik tudja, hogy egy valamiben biztos lehet: ez pedig, hogy a csoportjában lesznek profi ellenállók.

Elolvasom
Blog Preview

Az élménypedagógia fogalma

Programjainkon az élménypedagógia módszerét használjuk. A honlapunkon több helyen, és a cikkeink között is sokszor olvashattatok már néhány gondolatot erről a módszerről.

Elolvasom
Blog Preview

Például pont ilyen: egy konkrét osztálykirándulás

Gyakran teszik fel nekünk a kérdést, hogy miként is néz ki egy összeállított program, hogy kell elképzelni az együtt töltött időt. Ebben a bejegyézben egy már megvalósult két napos kirándulást mutatunk be. Ráadásul egy igazi visszatekintő videót is megnézhettek!

Elolvasom
Blog Preview

3+1 könyv ami közelebb visz az élménypedagógiához, és segíti a diákokkal való munkát

Visszavonhatatlanul megérkezett a takaró alá bebújva forró teát szürcsölő gyertya fényes időszak. Ehhez ajánlunk most pár számunkra érdekes és hasznos könyvet. "Töltekezésre fel" jeligére! ;)

Elolvasom
Blog Preview

Tehetek ellene - az erőszak

Mostanában a média hangos olyan történetektől, amelyekben emberek olyat élnek át más embertársuktól, amely túl megy azon a bizonyos határon. Számtalan esetben ez egy iskolai közösségben, osztályban sincs másként. Mikor és hogyan érdemes és kell beavatkozni? Kinek hol van a felelőssége? Most adunk néhány szempontot a téma feldolgozásához.

Elolvasom
Blog Preview

Esszenciális tudás

Mi a közös az anya hiánnyal küzdő 8 évesben, a beázott csini cipős lányban és a telefont nyomkodó cigiző kamaszokban? Az, hogy gondolkodóba ejtik az tanáraikat!

Elolvasom
Blog Preview

Év eleji jégtörés

Elindult a tanév, mostanra már tanár és diák is visszarázódott a hosszú nyár után az iskolai életbe. Több új közösség részt vett gólyatáborban, a már kialakult osztályok pedig vagy egy kis összerázással vagy enélkül kezdték a tanévet. Ebben a cikkünkben az év eleji osztályprogramok tapasztalatairól írunk, és segítséget is adunk, mert tenni sosem késő!

Elolvasom
Blog Preview

Miért ennyi az annyi?

Lehull a lepel! Az elmúlt időszakban egy szülői közösségtől kaptuk meg a klasszikus kérdést, hogy mit is csinálunk a pénzünkért.

Elolvasom
Blog Preview

Róluk, mert már többen vagyunk

Már senki előtt nem titok, hogy csapatunkhoz újabb lelkes trénerek csatlakoztak.

Elolvasom
Blog Preview

Feldolgozni a feldolgozhatatlant

A szombat hajnali buszbaleset az egész országot döbbenettel, és mérhetetlen fájdalommal érintette. Holnap minden iskolában biztosan szó lesz róla, ezért szeretnénk megosztani egy szakmailag hiteles anyagot, illetve ezt kiegészítettük néhány saját tapasztalatból származó gondolattal.

Elolvasom
Blog Preview

Tudatosan haladni a céljaink felé

Ebben a cikkünkben az elmúlt év átgondolásához, lezárásához és az új év tervezéséhez szeretnénk igazán praktikus segítséget nyújtani, hogy könnyebb legyen az újévi fogadalmakat tartani.

Elolvasom
Blog Preview

Középiskola kereső kisokos

Lassan elérkezik az idő, ami előbb-utóbb minden iskolás gyerek és szülő életébe beköszönt: a középiskola választás. Munkánk során többféle középiskola csoportjaival, tanáraival találkozunk, valamint számos alkalommal foglalkoztunk ilyen döntés előtt álló fiatalokkal.

Elolvasom
Blog Preview

Szabályosan a szabályokról

A tanév majdnem elején, mikor már mindenki megszokta az iskolát egy fontos témát hozunk: a csoportok, közösségek harmonikus együttműködéséhez szükséges szabályok kialakításáról. Vagyis arról, hogy pszichológusként ezt hogy látjuk, illetve a tapasztalataink mit mutatnak.

Elolvasom
Blog Preview

Mentorship - avagy az elmúlt évünk legmeghatározóbb kalandja

Évértékelés szeptemberben? Nemcsak azért döntöttünk emellett, mert a tanév, ami a mi életünket is nagyban meghatározza, most kezdődött, hanem azért is, mert egy éve ilyenkor jelentkeztünk a Mentorship programba, ahol rengeteget tanulhattunk.

Elolvasom
Blog Preview

Egy osztályprogram velünk - de miért így?

Úgy gondoltuk, hogy egy rövid és reméljük könnyen érthető bejegyzést írunk arról, hogy milyen elméletek húzódnak a programjaink hátterében. Avagy a gyakran ismételt kérdések menüpont helyett álljon itt ez a poszt.

Elolvasom
Blog Preview

Egy osztálykirándulás velünk

Hogy jobban megérthessétek, milyen is egy program velünk, néhány korábban velünk tartó osztállyal átélt történéseken keresztül mesélünk.

Elolvasom
Blog Preview

Indul a blog - bemutatkozunk

Bemutatkozunk, mert elindítjuk a blogot.
Elindítjuk a blogot, hogy bemutatkozzunk.

Elolvasom